Pari hyvää syytä miksi valita induktiotaso.
Induktion lämmitystapa perustuu sähkömagneettiseen värähtelyyn.
Sähkövirran aikaansaama magneettikenttä kuumentaa keittotasolla
olevan astian pohjan ja sisällön. Induktiotasossa yhdistyvät kaasun
nopeus sekä helppo ja turvallinen käsittely. Ateriat valmistuvat
entistä nopeammin, koska lämpö siirtyy välittömästi ilman viivettä.
Tavallisten keraamitasojen pinta muuttuu erittäin kuumaksi. Ensin
kuumenee keraaminen lasi ja sitten keittoastian pohja. Tähän kuluu
sekä energiaa että aikaa. Induktio kuumentaa vain keittoastian pohjaa
ja siirtää energian välittömästi keittoastiaan.
Energiankulutus pysyy pienenä, koska kuumeneva alue säätyy
keittoastian koon mukaan. Tämän ansiosta vain keittoastian pohja
kuumenee, ei siis koko keittoalue. Myös turvallisuus lisääntyy, koska
keittotaso tunnistaa, onko sen päällä keittoastiaa vai ei. Energiankulutus
pysyy pienenä, koska kuumeneva alue säätyy keittoastian koon mukaan.
Astiat
Induktioliedellä lämpiävät emali-, valurauta- ja teräskattilat. Kupari-,
lasi-, keramiikka- ja alumiinikattilat taas eivät käy.Induktiopohjalla
varustettuja astioita voidaan käyttää myös perinteisillä liesillä.
PowerBoost -toiminto
PowerBoost lisää keittoalueen tehoa tilapäisesti, jotta kiehuminen
nopeutuu. Esimerkiksi 21 cm vyöhykkeen teho nousee 2,2 kW:sta
3,3 kW:iin eli 50 prosenttia. Koska tehoa tarvitaan paljon, etu- tai
takaosan keittoalueita ei voi tällöin käyttää samanaikaisesti.
PowerBoost kytkeytyy automaattisesti käytöstä 10 minuutin kuluttua.
Kuinka induktiotasolla pidetään ruoka lämpimänä?
Paina samanaikaisesti + ja -, jotta näyttöön tulee C. Nyt keittotaso
pitää lämpimänä. Edeltävällä lämpötilalla ei ole mitään merkitystä.
Voit lopettaa lämpimänä pitämisen painamalla + tai -. Näkyviin
tulee tavallinen numero ja voit valita tehotason.
Hyödyt:
- turvallisempi
- nopeampi
- energiaa säästävämpi
- helppokäyttöisempi